A tökéletes fekete sminktetováló pigment

Minden sminktetováló álma a tökéletes, mély, fényes fekete szín. Pont olyan, amit egyszer meg tudott valósítani az egyik vendégének, vagy pont olyan, amit a másik sminktetováló csinált.

Miért nem lesz rögtön elsőre tökéletes mindenkinek?

Egyszer egy konferencián, ahol egy svájci vegyész tartott előadást és elmondta, hogy a vizsgálataik során, szövetmintát véve, még autófestő pigmentek is találtak tetováló pigmentekben. Bár ez nagyon szép és fényes, mélyfekete volt, de ez igen ártalmas az egészségre.

Gondolj bele, mint ahogy a szemöldök színeknél sem lesz ugyan olyan árnyalata, ugyanannak a pigmentnek, így az az egyetlen egy fekete pigmented sem fog mindenkinek ugyanolyanra gyógyulni a különböző bőrökben. Mindig lesz olyan bőr, amibe hidegebb, kékesebb lesz, mint ahogy egy szemöldök is hidegebb, szürkésebb lehet a gyógyulás után.

Kezdjük a bőrrel:

Ha túl vékony valakinek a bőre, tetoválás során, akár mélyebbre is kerülhet a pigment és tudjuk jól, hogy minél mélyebben van egy pigment annál hidegebb lesz gyógyulás után.

Láthatod a vendéged bőrén, ha túl hideg. Nagyon áttetsző, nagyon hajszáleres, kékeslilás a szemhéja akkor számíthatunk arra, hogy hidegebbre fog gyógyulni a fekete. Aztán ott vannak a karikás szeműek, sötét barna árnyalattal, ez is egy biztos jel arra, hogy a pigment hűvösebbre fog gyógyulni. Sötét karikás szemnél, még az is lehet, hogy alig látszik, a fekete úgy eltűnik a bőrben, itt nincs elég kontraszt a színek között és nem kapunk élesen kirajzolódó szép fekete kontúrt.

A pigmentek:

Vannak a vasoxidos pigmentek, amelyekkel egy kicsit nehezebb dolgozni és valóban, inkább egy kicsit tompább a bőrbe meggyógyulva, mint az organikus pigmentek. (li onyx)

Jó pár éve vannak organikus pigmentek, ami azt jelenti, hogy vasoxid mentesek. (li black diamond) Ezek carbon (szén) tartalmúak. A szén alapú pigmenteknek nagyon pici a molekula szerkezete, ezért a szövetek között a sejt közötti állományban nagyon könnyen elmásznak a helyükről. Mit veszel észre ilyenkor? A tetoválás széle nem lesz olyan éles, kicsit homályos, olyan kis felhős lesz az egész, persze ez nem minden bőrben van így.
A sminktetováló szakmai tapasztalattól függően ez kisebb-nagyobb mértékben előfordulhat. Egy organikus fekete pigment használatakor nagyon kell arra figyelni, hogy milyen szemhéjon dolgozunk. Nem félni kell ezekről a pigmentektől és nem kell elutasítani, nem ez volt a célom, de mérlegelni kell azt, hogy melyiket használjuk.

Technikai tipp: A kontúr szélét vasoxidos pigmenttel tetováld meg első lépésben, majd a többi rész organikus feketével töltsd fel, így megakadályozhatod, hogy a pigment migráljon.

Mi lehet a megoldás?

Akkor melyik a jobb és melyiket válasszam?

Saját véleményem, hogy nincs egyetlen minden bőrben tökéletesen feketére gyógyuló pigment. Ami nekem jó, lehet, hogy másnak nem. Megoldás, ha többet is kipróbálsz, mert rá fogsz jönni, hogy melyik az, ami neked a legjobban, legtöbbször bevált, de ne dobd el az első kék eredménynél. Vizsgáld meg, hogy mitől született ez az eredmény! 20 év alatt már nagyon sokféle márkájú fekete pigmentet kipróbáltam, és a mai napig is tesztelem őket…

Ha visszajön a vendég korrekcióra és látszik az, hogy nagyon hideg tónusú lett, akár már ott kékes a pigment akkor melegítő színt kell adni hozzá, mint a szemöldöktetoválásnál. (A li pigmentnél ez a carrabien mod nevű pigment, ami nem fogja világosítani a feketét, viszont elveszi a kékes hatását.)

Én magam is számtalan nagy sminktetováló mestertől láttam, tanultam azt, hogy szemhéjtetoválásnál, nem csak a korrekciónál, hanem már eleve tesz a fekete pigmentbe melegítő színt, hogy az valóban egy szép fekete kontúrral gyógyuljon.

Oké, akkor van tökéletes fekete pigment?

A választ talán már mindenki tudja.

 

Szólj hozzá itt, vagy a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?