Hogyan ismerj meg egy új sminktetováló pigmentet?

Olvasási idő kb. 4 perc

… vagyis hogyan kezd el használni?

Látod, hogy a többiek már használják. Tetszik neked is, de te nehezen váltasz, hűséges típus vagy és jobban szeretsz csak 1 termékcsaládot használni.

Megértem, számos ok van, ami e mellett szól. Én, pl. amikor még kozmetikusként is dolgoztam, nem szerettem és soha nem is használtam több termékcsaládot, csak egyfélét és betartottam a kezelési protokollokat, ezért nagyon jól működött és magas áron tudtam értékesíteni a látványosan jó kezeléseket.

Kezdő sminktetoválóként először én is azt a pigmentet használtam, amit az oktatóm ajánlott, és amivel tanultam, sokáig féltem váltani (kár volt…). Viszont ma rengeteg fórumon, csoportban tudsz arról tájékozódni, hogy milyen sminktetováló pigmentek vannak, melyiket kinek tudod használni, milyen lesz a színe gyógyulás után – ez egyébként nagyon fontos, hogy gyógyulás utáni képeket is láss.

  • Az is nagyon fontos, hogy hosszútávon milyen eredmények vannak a pigmenttel kapcsolatban.
  • Milyen segítséget kapsz a forgalmazótól? Mennyi részletet árul el? Milyen gyorsan segít, válaszol-e a szakmai kérdésekre?
  • Mennyire gazdaságos az a pigment? Elég-e belőle néhány csepp vagy folyik és nehéz keveset önteni a tálkába? Hány szemöldöktetoválás jön ki pl. egy 10-15 ml-es üvegből?
  • Van-e különböző kiszerelésben, mert vannak olyan színek, amelyeket ritkábban használsz?
  • Vajon ki vagy kik használják a szakmában és ők milyen eredményeket érnek el a pigmentekkel?

Hogyan vezess be egy új sminktetováló pigmentet a palettádra?

Én mindig azt csináltam, ha egy új pigment család felkeltette az érdeklődésemet vagy a kolléganők dicsérték, akkor nem vártam meg míg kifogyott a régi készlet, amit addig használtam, hanem megvettem az újból 4-5 színt, amit ajánlottak. Párhuzamosan elkezdtem használni a régi színek mellett, így ha valami nem úgy jött ki, akkor régi jól ismert színekkel orvosoltam a helyzetet.

Manapság ezt sokkal könnyebb eldönteni, hiszen itt akár a Li pigments facebook csoportja vagy weboldala, ahol rengeteg infót gyűjthetsz be. Tudsz kommunikálni a csoporttagokkal, szinte végtelen a tudás, amit meg tudsz szerezni bármelyik pigmentről, mielőtt kipróbálnád.

A Li pigments zárt szakmai csoportjában számtalan fotót találsz gyógyult, korrekció előtti és néhány éves munkákról is, amelyek Li pigmets-szel készültek. A csoport keresőjébe, ha beírsz 1 pigment nevet, akkor az összes azzal készült munkát kiadja és meg tudod nézni milyen, ki használja.

A csoportban találsz még egy Fájl nevű menüpontot, ahonnét letöltheted a gyors és részletes pigment leírásokat akár a telefonodra és bármikor belenézhetsz.

Sőt, még egy Youtube csatornánk is van, rengeteg hosszabb, rövidebb színelméleti videóval – olyan, mintha beülnél egy színelméleti képzésre, itt tudod bármikor, ingyenesen megnézni>> 

Mivel kezd?

Első lépésként azokat a Li pigmenteket kell megvenned, ami legjobban izgatja a fantáziád és el kell kezdeni tesztelni, próbálni néhány darabot. De ha ide kattintasz találsz kezdőcsomagokat, amit úgy állítottam össze, hogy a legjobb kombinációkat tudod kihozni a szemöldök színekből.

Tapasztald ki, hogy te hogyan tudsz vele dolgozni, nálad milyenre gyógyulnak a színek. Mint írtam fentebb, azért sem érdemes teljesen nullára kifogyasztani a régi terméksorodat, mert ha elsőre nem azt kapnád, amire számítottál, ott vannak a régi ismert színeid és korrekciónál tudni fogod melyikkel kompenzálj.

Aztán szépen felépül benned, hogy 1-1 színt kire tudod használni és tudni fogod mi lesz a várható eredménye a munkádnak. Majd ahogy egyre több Li pigments-ed van, rájössz, hogy melyik bőrszínhez, bőrtípushoz milyen árnyalatot válasz a pigmentekből. Fogynak a régi, ismert pigmentjeid, de már ismered az újat eldöntheted, hogy melyiket tartod meg esetleg a régiből és a többit lecserélheted az újra.

Ezzel a módszerrel nem kényszeríted magad egy bizonytalan helyzetbe, mert még ott van mögötted a régi pigment, amivel lehet nem vagy 100%-osan elégedett, de az biztos, hogy biztonságot ad, mert ismered.

Vélemény, hozzászólás?