Kezdő sminktetováló képzés

Mint az élet annyi más területén is úgy a kozmetika is szakosodik. A kozmetikusok kiválasztanak maguknak egy-egy területet és annak a mesteri lesznek.

A szépségszakma egyik ilyen, látványos és egyre népszerűbb területe a sminktetoválás. A kozmetikusi végzetséggel mindenki megkapja rá a jogosultságot, hogy sminktetoválásokat készítsen, azonban ez aprólékos tudást és igen nagy kreativitást igénylő szakma így sokan tapasztaltabb mestereket, sminktetoválókat keresnek fel, hogy megtanulják tőlük a szakmát.

KINEK AJÁNLOM NÁLAM A KEZDŐ SMINKTETOVÁLÓ TANFOLYAMOT?

Olyan kozmetikusnak, kozmetikus tanulónak, aki sminktetoválói karrierről álmodik, és fő profilként nem kozmetikusként szeretni dolgozni.

Sminktetoválóknak: aki régebben tanult, aki gyedről-gyesről tér vissza, régen vagy csak keveset tetovált, de a jövőben sminktetováló karrierről álmodik.

Manapság sokféle kezdő sminktetováló tanfolyamot találhatunk, nálam az alábbi egyedülállóan hosszú idejű rendszerekben tanulhatod meg ezt a gyönyörű szakmát.

A képzés részei: 

Sminktetoválás:

általános elmélete, biztonság/fertőtlenítés, fényképezés/videózás, színelmélet, kommunikáció a vendéggel, marketing, ár képzés, vendégszerzés.

Gyakorlat, kézlazítás, géppel ismerkedés

Szemöldöktetoválás min. 9 nap online és gyakolati oktatás

elmélet, gyakorlat, házi feladatok, előrajzolás/tervezés, színválasztás, szálrendezés elsajátítása, fogások/támasztások, 4 szemöldöktetoválás + korrekciók elvégzése, rendszeres hospitálási lehetőség.

Szemhéjtetoválás min. 7 nap online és gyakolati oktatás

elmélet, gyakorlat, házi feladatok, előrajzolás/tervezés, színválasztás, kontúr elsajátítása, fogások/támasztások, 4 szemhéjtetoválás + korrekciók elvégzése, rendszeres hospitálási lehetőség.

Ajaktetoválás min. 6 nap online és gyakolati oktatás

elmélet, gyakorlat, házi feladatok, előrajzolás/tervezés, színválasztás, satírozás elsajátítása, fogások/támasztások, 3 ajaktetoválás + korrekciók elvégzése, rendszeres hospitálási lehetőség.

Időtartalma: 

A teljes kezdő sminktetováló képzés 6-7 hónap, mely online és személyes, gyakorlati oktatásokból áll. A kötelező gyakorlati napokon felül előre egyeztetve lehet jönni hospitálni. A képzés modulokból áll, de külön-külön nem végezhető el.

A képzésre a tanulónak kell modellt biztosítania az előzetes megbeszélések szerint. Sminktetováláshoz szükséges kezdőcsomag vásárlásához 10% kedvezményt biztosítunk. Gép, pigment, eszközök, erről részletes árajánlatot adunk.

Amennyiben érdekel a képzés, akkor kérésedre részletes tájékoztatót küldünk a pontos árral és a fizetési feltételekkel. Ha ezt átolvastad és mielőtt belekezdenél a sminktetováló képzésbe, lehetőséget biztosítunk, hogy online konzultáció keretein belül feltedd a kérdéseidet, hogy együtt átbeszéljük a sminktetováló karriereddel kapcsolatos elképzeléseidet.

Miért ilyen hosszú idő a képzés és mi a célom vele?

Szakmai tapasztalatom, hogy a kezdő sminktetoválónak:

 • nagyon sok dologra kell figyelnie egyszerre
 • rengeteg új információt kell megjegyeznie
 • sokféle kéztartást, fogást kell elsajátítania
 • többféle gépbeállítást, tűt kell alkalmaznia
 • túl sok kérdésre kell válaszolnia a vendégnek, és nem biztos magában…
 • ha nem megfelelő az alaptudások egyszerűen nem mernek tetoválni

A legfontosabb cél, hogy biztonsággal merj sminktetoválásokat készíteni. Ahhoz, hogy magabiztos légy és alapos legyen a tudásod jól fel kell építeni az alapokat, melyhez több hetes gyakorlás szükséges felügyelet mellett, ezért egymás után tanulod majd meg a részeket, mert így:

 • csak 1 dologra kell koncentrálnod
 • csak az adott területre vonatkozó információkat kell megjegyezned
 • egyszerre csak néhány kéztartást, fogást kell jól elsajátítanod
 • alaposabban megtanulod az adott területre vonatkozó gépbeállításokat, tűkonfigurációkat
 • nem keveredsz össze, hogy akkor most mit is kell csinálnom és ezt most ennél a területnél kell-e, vagy a másikra vonatkozik
 • mivel hosszabb ideig egy területre koncentrálsz, magabiztosabb leszel
 • a terület tanulásának befejezése után gyakorlatilag kezdheted is a munkát és pénzt tudsz keresni

Csak gondolj bele abba, hogy egy kozmetikus tanuló hónapokig tanulja az arcmasszázs fogásait, a szemöldök, szempilla festést, formázást. Miért és hogyan lehetne egy olyan szakmát, a sminktetoválást, 3-4-5-10 nap alatt elsajátítani, ami éveken át látszik az arcon?

Amennyiben elkötelezett vagy a sminktetoválás iránt és a legjobbat akarod kihozni magadból kérj részletes tájékoztatót a 06204291722 számon.