Legalább 3 évig tartson a sminktetováló festék a bőrben

8241871_sMi is volt a szlogen úgy 10 évvel ezelőtt, amivel csábították a nőket sminktetoválásra? „Csináltasson sminktetoválást és 5 évig nincs gondja a sminkre” – talán ez így is volt. Az tény, hogy sokkal tovább bírták szépen a sminktetoválások, mint most. Mi, akik régóta tetoválunk ezt megtapasztaltuk, tudjuk, akik most kezdtek, nekik ez már legenda.

Nálam, 18 évvel ezelőtt, még 3 év volt a frissítési garancia/kedvezmény, én már akkor sem ígértem 5 évet. Jó 10 éve, a tapasztalatok alapján lecsökkentettem 2-re. Manapság újra el kellene gondolkodni, lehet, hogy már ez is sok és nem igaz…

2012-ben részt vettem a berlini sminktetováló konferencián, ahol a világ összes részéről voltak sminktetoválók. Számos probléma teljesen közös volt, dolgozzon bárhol is és bármilyen festékkel a tetováló, az egyik legnagyobb gond a festékek tartóssága. Vegyészek is tartottak előadást a sminktetováló pigmentekről, de egyenes választ tőlük sem kaptunk, hogy miért.

Azt gondolom, hogy ez ellen semmit nem tudunk tenni. Tény, hogy a vegyészeknek a laborokban sikerült olyan festékeket előállítani, ami hamarabb eltűnik a bőrből. Fogyasztói társadalomban élünk, egyre többet kell, hogy vásároljunk.

Egy dolgot tehetünk, korrekt, tiszta tájékoztatást adunk a vendégeinknek. Tapasztalatom, hogy főleg a régóta hozzánk járó vendégeknek kell „magyarázkodnunk”, hiszen az ő tapasztalataik mások. Biztosan nálad is reklamált már ezért valaki. Persze új vendégek esetén is előfordul, hogy megdöbben, amikor szembesül azzal, hogy lehet a szemöldök tetoválása csak 1-1,5 évet bír ki, mert, hogy ő azt hallotta, hogy ez 5 évig megmarad.

Nálunk a már a belegyező nyilatkozatban is szerepel, hogy mennyi idő a sminktetoválás tartóssága területenként, hogy elkerüljük a reklamációt emiatt. Természetesen szóban is kiemeljük, mire számítson a vendég.

Nálad mi a tapasztalat? Hogyan kommunikálod?

Vélemény, hozzászólás?