Mi az az 5 dolog, amire figyelj, ha videó filmet készítesz a sminktetoválásról?

 

Keress egy ütős témát vagy egy dolgot, amiben te egyedülállóan jó vagy, amit szeretnél bemutatni. Mindenképpen legyen valamilyen sztorija, oka a videónak, ne csak úgy… Mert ha van témája utána hozzá tudsz kapcsolni egy jó kis kampányt.

Videózás előtt időben kezdd el szervezni a dolgokat. A legfontosabb, hogy találj egy jó modellt.

Milyen a jó modell?

  • aki megfelel az épp aktuális marketinges céljaidnak
  • mutatós legyen
  • legyen szép a mosolya (nézd meg a fogait, lehet, hogy a természet elbabrált vele és ez nincs rendben)
  • tudjon beszélni néhány mondatot
  • csinos, ápolt (ne legyen 3 cm-es lenőtt haja)

Bármennyire hétköznapi embereket szeretnénk megjeleníteni, a modelled legyen szép, te is szebbnek látsz egy olyan sminktetoválást, ami egy szép nőn van, és simán továbblapozol, ha egy hétköznapi/átlagos/idős nő van a képen, pedig a sminktetoválás szép rajta.

Egyáltalán nem könnyű jó modellt találni, erre sok időt/energiát kell fordítanod.

Írj forgatókönyvet!

Már sok videót készítettem és eleinte nem volt forgatókönyv, ötlet és történet mindig volt, hogy mit szeretnék bemutatni, de pontos menet nem. Amíg ez nem történt meg 10-12 órás videózások voltak a szalonban, aminek a végére mindenki hulla volt. A mostani filmnél, a forgatókönyvnek, a jó átgondolásnak olyan eredménye lett, hogy 3 modellel 2 videós stábbal (egy tévés és egy privát) ugyanarra a témára, egyszerre 2 féle videót forgatunk. 8:30-kor kezdtünk és 13:30-ra készen volt minden, rekord idő alatt. Én magam sem akartam elhinni.

Ha van a fejedben egy történet, vagy egy cél, hogy miért csinálsz videót, írd meg, hogy mi az, ami mindenképpen legyen rajta. Akár szövegeket is írhatsz hozzá, hogy mi az amit, mindenképpen el szeretnél benne mondani. Jó, ha egy gyakorlott videós választasz, mert akkor ő sokat tud neked ebben segíteni.

 

Írd le, hogy mit szeretnél viszont látni a videón, beszéld meg vele és a fogatás alatt ki lehet pipálni, ami már megvan, és nem modod a végén azt, hogy uuuu, azt elfelejtettük felvenni.

És Te?

A nagy napon neked is bombasztikusan kell kinézni, frissen festett/mosott/fodrászolt hajjal, szép sminkben, nem mindegy hogyan mutatsz a kamerán. Javaslom, mindig mosolyogj egy kicsit ha beszélsz. Ha befejezel 1-1 mondatot várj egy kicsit, és ne néz el vagy éppen bele a kamerába, mert nehezebb majd megvágni.

Helyszín

Mindent pakolj el! Legyen szép rend, tisztaság.

Élőben nem hat rendetlenségnek az a sok eszköz, amivel dolgozol, de hidd el videón kupinak fog kinézni.

Vágás

Lendületes legyen, így ha hosszabb, akkor is megnézik. Nekem a 3-4 percesek váltak be, de akit nagyon érdekel a téma, az egy 10 perceset is szívesen megnéz. Véleményem szerint a mi szakmánkban főleg, hiszen a vendégek min. fél évig keresgélnek.

Válassz egy jó kis zenét is hozzá, csak figyelj arra, hogy ingyenes legyen, mert különben sehová nem tudod feltölteni, sőt a Facebook még le is fog tiltani. Az interneten nagyon sok ingyenes zenét találsz és tudsz letölteni, Google a barátunk.

Miért jó a videó és mennyi mindenre használhatod? Erről legközelebb…

Ha van kérdésed szólj hozzá.

Ha tetszett oszd meg!

 

Vélemény, hozzászólás?