Min múlik a szemöldöktetoválás színe?

Te hány körben tetoválod a vendéged bőrét?
Mik azok a tényezők amik meghatározzák a végeredményt?

A poszt egy kicsit hosszabb, de mindenképp érdemes elolvasnod, mert alap téma, rengeteget tudsz belőle tanulni! A tetoválás folyamata egy hosszú procedúra, amit nem szabad elsietni, hiszen sok tényezőt kell figyelembe venned, még az előtt, hogy gépet vennél a kezedbe.  A cél az hogy a végeredmény szuper legyen, de ehhez jó pár dolgot tudni kell.

Nézzük miről lesz szó:

 1. Mi a vendéged álma: Kérdezz és tanácsolj. Sokan tudom, már ott elvétik, hogy eldöntik magukban, hogy milyen színnel és milyen technikával készítenek szemöldököt a vendégnek. A nyitott kommunikáció az egész folyamatnak a kezdete.
 2. A vendég bőre is egy fontos tényező, ez is meghatározza a végeredményt, ezt lentebb kifejtem részletesen, annyit már most elárulok, hogy sminktetoválás szempontjából minden bőr inkább hidegnek számít.
 3. Színválasztásnál érdemes először óvatosnak lenni egy világosabb pigmentet választanod, mert korrekciónál még mindig tudod sötétíteni, ha a vendéged igényli.
 4. Számtalan szemöldöktetoválási technika létezik, de a bőség zavarában mégis melyik legyen?

 

Kommunikáció avagy a színválasztás

Tapasztalatból mondom, hogy sokan elfelejtik feltenni a kérdést a vendégnek, hogy milyen színt is szeretne. Én ezt már csak akkor teszem meg, ha kitöltötte a beleegyező nyilatkozatot, ha lefényképeztem és nyugodtan ott ül velem szemben a kezelő székben. Most csak rá figyelek, mert minden egyéb dolgot elvégeztem már. Most elkezdünk beszélgetni a formáról, a technikáról, a színről.

Sok vendég hoz magával képet, arról, hogy milyet szeretne – és milyen jó, ha a saját munkáid közül… Ilyenkor már látom a technikát is, hogy mi az, ami tetszene neki.

Elhozza azt sminkcuccot, amit eddig használt a szemöldökére, így meg tudod nézni a színt, de kérd meg, hogy mutassa meg hogyan használja, ugyanis lehet, hogy mutat egy sötétbarna ceruzát, amit alig érint a bőréhez és már nem olyan színe van, mint, amit Te gondolsz.

Kérdés még, hogy festve van-e szemöldöke vagy a természetes színét látom? Ha festve, akkor mikor volt? Tudjuk jól, hogy a szemöldökről viszonylag gyorsan lekopik a szín.

És még mindig CSAK beszélgetünk, mert a kívánságai után én is elmondom a véleményem és, hogy a kívánságából mi az, ami megvalósítható és mi az, ami nem. Ezt addig csinálom, amíg közös nevezőre nem jutunk, és biztos nem leszek abban, hogy mindent PONTOSAN értek.

Vendéged bőre


Igaz hogy minden bőr hidegnek számít sminktetoválás szempontjából, de vannak árulkodó jelek, amikre érdemes odafigyelned, mert ezek mind arra utalnak, hogy hidegebbre gyógyulhat a pigment.

 

 1. Letisztítom a bőrfelületet, ha van alapozó, hogy a nélkül lássam a bőr színét. Van-e rosacea, szem környéki sötét karika, pigmentfolt, szemplő?
 2. Figyelembe veszem, milyen évszak van. Jár-e szoláriumba? Szokott-e napozni? Mekkora a különbség a téli és a nyári bőrszíne között?
 3. Fitzpatrik skála szerint milyen a bőre?
 4. Vendég kora, minél idősebb, biztos lehetek benne, hogy vékonyabb a bőre.

A fentiek közül minél több minden igaz egy bőrre, annál biztosabb lehetek benne, hogy ugyanaz a szín sötétebb/hidegebb hatású lesz.

Pl. aki rendszeresen jár szoliba, annak eleinte sötétebb lehet a pigment, mint másnál, de hamarabb fog kikopni és színváltozás is esélyes hosszabb távon.

 

 

Pigment alapos ismerete

Fontos hogy alaposan ismerd az általad használt pigment családot. Ez időbe telik, ha őszinte vagyok, akkor min. 1,5-2 év, hogy lásd mivé és hogyan alakulnak a színek. 1-2 eset nem mérvadó, mert ugyanaz szín minden bőrben egyedi lesz, egy kicsit más. Most ne arra gondolj, hogy az egyikben sötét barna, a másiknál alig látszik. De, ha csak a fentebb olvasott bőr színel kapcsolatos tényeket tudod, akkor már érted, hogy melyek lehetnek ezek a különbségek.

Mit értek alapos ismeret alatt?
 • barna szín több árnyalatból tevődik össze, van benne:
 • sárga
 • zöld
 • piros
 • fekete

Tudnod kell, hogy ez milyen sárga:

 • hideg?
 • meleg?
 • semleges?
 • narancsos?

Honnan fogod tudni?

Használd a Li színkatalógust, ahol mindent megtalálsz a színekről. Ebbe a rövid videóban összefoglalom Neked, hogy mennyi mindenre használhatod és HOGYAN, színválasztáskor a katalógust.
https://bit.ly/35fFyCm

Hideg, meleg vagy semleges színnel dolgozz?

Érdemes a vendéged homlokára kikenni a választott pigmenteket, így a vendéged is meg tudja nézni és Te is könnyebben választasz. 2-3 árnyalatnál többet ne vigyél fel, mert csak összezavarodtok mindketten. Hogy a melegebb/hidegebb vagy a sötétebb/világosabb színt válaszd az az összes tényezőtől is függ (kívánság, bőr, technika). Legyél biztonsági játékos és pl. válaszd 2 közül a világosabb árnyalatot, mert sötétíteni mindig könnyebb.

A tetoválás

Alapjában véve minden esetben igaz a következő a színekről:

 • Minél többször mész át egy tetováláson, akkor minden egyes körnél mélyebbre viszed be azt a pigmentet, ezért sötétebb és hidegebb lesz a szín.
 • Ha erős kezed van, ugyanaz a pigment nálad sötétebb és hidegebb lesz. Ha ezt tudod magadról, akkor elég kevesebbszer átmenned a vendéged bőrén vagy használj melegítő/korrekciós színt.
 • Szálazott technikánál: minél többször mész át a szálon, annál sötétebb és vastagabb lesz. A Livel az esetek nagy részében elég 2x átmenni és szépen benne marad a pigment és vékony marad a szál.
 • Púderes technikánál: mivel ez egy nagyon finom technika, ahol sokszor finoman kell átmenni a bőrön és a szemedre vagy hagyatkozva, hogy mikor van elég mennyiség a bőrben. Mivel ennél a technikánál a bőr legfelső rétegében dolgozunk világosabb és melegebb hatású lesz a szín – ezért bátrabban válassz hidegebb és sötétebb árnyalatot.
 • Klasszikus satírozásnál, mikrobladingnél sötétebbek lesznek a színek.
 • Idősebb vendégeknél a bőr már vékonyabb így nekik nem kell annyiszor végigmenni a tetováláson, mint egy fiatalabbnál. Én pl szálazott technikánál csak 1szer megyek át a szálakon, másodjára csak akkor ha látom hogy pár helyen picit hiányos

Beszéljünk a kezedről
Könnyű vagy inkább „erősebb” kézzel dolgozol?

Egyik sem rossz vagy jó, a lényeg, hogy tisztában légy vele, mert, ha tudod, akkor biztonságosan tudsz majd színt választani.
Ha erős kézzel mélyebben viszed be az adott pigmentet, akkor nagy a valószínűsége, hogy szürkés/hideg lesz ugyanaz a szemöldök szín. Ha ezt tudod magadról, akkor érdemes melegítő színt használnod, hogy ezt elkerüld.

Ha lágy a kezed és azzal küzdesz, hogy nem marad bent a pigment, akkor használj sötétebb színeket.

 

És egy plusz dolog, amin valamennyire szintén múlik a végeredmény…

 

A vendéged hogyan ápolja a kezelt területet?
Alapos tájékoztatást adsz neki?

Fontos, hogy írásban és szóban is elmond neki az utóápolást.
Ha vásárolod Tőlünk a BEL utóápolót, akkor adunk hozzá leírást az utóápolásról, amit oda tudsz adni a vendégednek. Abba össze van foglalva, hogy területenként hogyan ápolja, mire figyeljen, így biztosan nem ezen fog múlni a munkád eredménye.

Hidd el a technikai tudás mit sem ér a pigmentek és annak egyéb befolyásoló tényezőiről való pontos ismeret nélkül. A legfontosabb, hogy tényleg csak akkor kezdjünk a munkához, ha biztos vagy magadban és mindent átrágtál. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy megértsük egymást, sok utólagos kellemetlenségről óvjuk meg magunkat. Azt is bátran mondjuk meg, ha valamit nem tudunk megvalósítani, mert vagy nem áll rendelkezésünkre olyan szín vagy éppen abban a bőrben megvalósíthatatlan az az árnyalat. De mindig magyarázzuk el a miértjét a vendégeknek.

Vélemény, hozzászólás?